Utskrift från malmo.yimby.se
....

 > Allmänt

Mitt förslag till ny exteriör på Gallerian vid Hamngatan - Regeringsgatan

Profilbild
Richard Allard
33 Inlägg
Ort: Stockholm (Djurgården), Gick med: Juni 2010
Mitt förslag till ny exteriör på Gallerian vid Hamngatan - Regeringsgatan.

Kommunen ska bygga om Gallerian i City. Förslaget såg så tråkigt ut så jag ritade om de fula plåtskrällena till oerhört vackra byggnader istället.
Richard Allard

Bilden visas nedskalad. Klicka på bilden för att se den i fullstorlek.

__________________
Med vänlig hälsning Richard Allard
Blogg (handlar tyvärr ej om stadsbyggnad) http://advokatguiden.blogspot.com/

Senast ändrad 26 januari 2015 13:47
Christian S
653 Inlägg
, Gick med: November 2012
Såg "europeisk immitation"-arkitektur i Chengdu (Kina) när jag var där förra året. De hade mycket variation i höjdled vilket detta förslag påminner mig om. Nästan all nyproduktion som byggs idag har på sin höjd 1.5 ggr höjd vid markplan, sedan ser alla våningar ovan identiska ut. Det är lite synd.

Det där gröna huset på regeringsgatan, med valvet som har två våningars höjd, det kan ju till exempel vara lämpligt som kontor där man behöver mer luft, och företag som kan betala högre hyror. Skulle man blanda in sådant några våningar upp på nyproduktion så kan vi också den vägen få mer blandstad.
Profilbild
Ragnar Lind
119 Inlägg
Ort: Gothenburg, Gick med: Januari 2009
Det här ser ju bra ut, frånsett att jag vill ha stockholmska jordfärger i stället för pastellfärgerna på bilden.
__________________
Ragnar L
Jan Wiklund
1107 Inlägg
Ort: Stockholm (Lidingö samt Limoux), Gick med: Februari 2008
Apropå "europeisk imitationsarkitektur i Kina" kan man titta på http://www.bloomberg.com/bw/photos/2013-05-09/chi.. eller googla på "european architecture china" eller "original copies" och titta på bilderna. Fullständigt skamlöst - men skam är bara destruktivt...
Senast ändrad 1 februari 2015 23:00
Christian S
653 Inlägg
, Gick med: November 2012
De större imitationerna ser ut som kulisser, men små gator med holländska smalhus får vara så fejk som de vill, de ser ändå enormt trevligt ut.
Profilbild
Erik Berglund
35 Inlägg
Ort: Uppsala, Gick med: Augusti 2013
Richard Allard skrev:

Mitt förslag till ny exteriör på Gallerian vid Hamngatan - Regeringsgatan.

Kommunen ska bygga om Gallerian i City. Förslaget såg så tråkigt ut så jag ritade om de fula plåtskrällena till oerhört vackra byggnader istället.
Richard Allard
http:​/​/​uf.​yimby.​se/​se/​d0​4a0​534-​34fa-​492b-​a76a-​d0​6ca532.​.​" target="_blank">http:​/​/​uf.​yimby.​se/​se/​d0​4a0​534-​34fa-​492b-​a76a-​d0​6ca532.​.​" height="417" class="ExternalForumImage" />

Bilden visas nedskalad. Klicka på bilden för att se den i fullstorlek.Jag tycker det ser bra ut, och garanterat bättre än vad man säkerligen kommer att få till sen irl. I vilket program ritade du den där?

 > Allmänt
Mitt förslag till ny exteriör på Gallerian vid Hamngatan - Regeringsgatan

FÖLJ OSS
Följ oss på twitter Gå med i YIMBY:s facebook-grupp Prenumerera på yimby:s RSS-feed

Om du stöder våra idéer, kom med bland YIMBY Malmö:s medlemmar. Det tar bara ett par minuter och kostar inget.

OM YIMBY
YIMBY Malmö är ett partipolitiskt obundet nätverk öppet för alla stadsvänner.

Vi vill att Malmö skall växa och utvecklas. Och vi vill att staden skall växa på rätt sätt. Vi vill ha mer tät blandstad - inte gles bilstad. Vi vill ha fler dynamiska levande stadsdelar - inte isolerade bostadsområden.

Tät blandstad är oerhört attraktiv, den ger ökad ekonomisk dynamik, den är gång-, cykel- och kollektivtrafikvänlig, den ger minskad bilism och den skyddar värdefull odlingsmark på landet från exploatering.

Trots det fortsätter man bygga likriktade, glesa och trista bostadsöar som kräver ekonomisk och ekologiskt kostsam bilanvändning. Här finns uppenbarligen ett fel som måste rättas till.

YIMBY Malmö vill vara en positiv röst i stadsbyggnadsdebatten. En röst som istället för att säga nej istället säger ja. Och när utvecklingen går åt fel håll så presenterar vi ett alternativ istället. YIMBY ser inte stadens utveckling som ett problem, utan som en möjlighet. Vi bejakar att staden växer. Vi blir glada över att få nya grannar och mer av den stad som vi vill bo i.

YIMBY Malmö vill också att arkitekturen skall återfå sin förlorade roll i staden. Byggnader måste få synas och avspegla intressant och utmanade arkitektur.

YIMBY MALMÖ PÅ TWITTER
 Twitter
 
...

Innovative design, fine grinding
9 April 11:13 av Tom Eem
Uthyrningsdel
19 Mars 12:57 av Tom Keller
Nytt hotell på Vasagatan 22
19 Januari 14:08 av Sebastian Dahl
Welthauptstadt Germania vs. Berlin
6 Juli 2023 11:50 av Carl S.
Spamanvändare?
15 December 2021 13:42 av Erik Westberg