Utskrift från malmo.yimby.se
....

City Design på Coursera

Martin Singh-Blom
196 Inlägg
Ort: Stockholm, Gick med: Juli 2012
Coursera är ett onlineuniversitet som ger kurser i lite av det mesta, men mest programmering. I höst kommer de dock ge en kurs som jag tror kan vara väldigt intressant för folk i Yimby. Kursen heter Designing Cities, och handlar om stadsbyggnad. Kurssidan finns på https://www.coursera.org/course/designingcities. Jag tänkte ta och påbörja den i alla fall, får se hur tidskrävande det är att avsluta den också
Joakim Franklin
58 Inlägg
Ort: Stockholm (Nacka), Gick med: Januari 2012
Har läst denna kurs under hösten efter Martins tips och kan rekommendera den.

Den är inte direkt djupgående på något område, men är samtidigt bra som en introduktion i stadsplanering. Kursledarna har mycket gemensamt med yimbys ställningstaganden.

Krävs inte särskilt mycket tid för att se på videolektionerna och göra uppgifterna, i snitt kanske 2-3 timmar per vecka beroende på ambitionsnivå.

Dessutom är den ju gratis =)
Profilbild
Hannes Johansson
249 Inlägg
Ort: Göteborg (Lindholmen), Gick med: Februari 2009
Det jag tyckte var tråkigt när jag kollade in första veckan var att inget av läsmaterialet var tillgängligt utan att köpa hela böckerna (som dessutom i många fall var skrivna av kursledarna...).
FÖLJ OSS
Följ oss på twitter Gå med i YIMBY:s facebook-grupp Prenumerera på yimby:s RSS-feed

Om du stöder våra idéer, kom med bland YIMBY Malmö:s medlemmar. Det tar bara ett par minuter och kostar inget.

OM YIMBY
YIMBY Malmö är ett partipolitiskt obundet nätverk öppet för alla stadsvänner.

Vi vill att Malmö skall växa och utvecklas. Och vi vill att staden skall växa på rätt sätt. Vi vill ha mer tät blandstad - inte gles bilstad. Vi vill ha fler dynamiska levande stadsdelar - inte isolerade bostadsområden.

Tät blandstad är oerhört attraktiv, den ger ökad ekonomisk dynamik, den är gång-, cykel- och kollektivtrafikvänlig, den ger minskad bilism och den skyddar värdefull odlingsmark på landet från exploatering.

Trots det fortsätter man bygga likriktade, glesa och trista bostadsöar som kräver ekonomisk och ekologiskt kostsam bilanvändning. Här finns uppenbarligen ett fel som måste rättas till.

YIMBY Malmö vill vara en positiv röst i stadsbyggnadsdebatten. En röst som istället för att säga nej istället säger ja. Och när utvecklingen går åt fel håll så presenterar vi ett alternativ istället. YIMBY ser inte stadens utveckling som ett problem, utan som en möjlighet. Vi bejakar att staden växer. Vi blir glada över att få nya grannar och mer av den stad som vi vill bo i.

YIMBY Malmö vill också att arkitekturen skall återfå sin förlorade roll i staden. Byggnader måste få synas och avspegla intressant och utmanade arkitektur.

YIMBY MALMÖ PÅ TWITTER
 Twitter
 
...

Spamanvändare?
15 December 2021 13:42 av Erik Westberg
Gratis illustrationsprogram?
11 Mars 2020 04:44 av Huai Chuan