Utskrift från malmo.yimby.se
....

YIMBY lanserar almedalskalendern.se inför Almedalsveckan 2015

 


Ska du till Almedalen i år (eller tänkt följa de seminarier och events som sänds via webbsändningar)?

Är du intresserad av stadsutvecklings-, miljö-, urban-, bostads-, och infrastrukturfrågor?

Kort sagt, är du intresserad av de frågor som YIMBY brukar skriva om?

Ta i så fall en titt i YIMBY:s kalender där vi för femte året i rad har samlat upp de seminarier och events som på olika sätt relaterar till de frågor som vi driver. Och när du väl är på plats, gå in på almedalskalendern.se för att få en aktuell vy över dagens seminarier inom de områden vi bevakar.

Längst upp ute till höger på yimby.se kan du alltid se de seminarier eller events som ligger närmast i tid - under hela Almedalsveckan.

Du kommer också åt materialet på din smartphone eller tablet då sidan automatiskt anpassar sig efter din enhet. 

Är det något som du tycker saknas? Skriv det i kommentarerna eller lägg in den i vår kalender själv.

Vill du träffa oss i Almedalen? Kontakta oss i så fall här.

Glöm inte att följa våra tweets under almedalsveckan på kontona @yimbysverige och @yimbysthlm.
Gå med i YIMBY Malmö
Skriv en kommentar:
<b>, <i>, <u> och <s> kan användas.
För att skapa en länk, skriv bara länkadressen (http://server/dokument).
Observera att javascript måste vara aktiverat i din webbläsare.

Namn:

Epost:

 (syns ej publikt)

Hemsida:

Blogg:

Innan du postar
Alla skall känna sig välkommna att diskutera på yimby.se.
Tänk därför på att vara konstruktiv i din kommentar - undvik personangrepp och onödigt hårt språk.
Inlägg som inte håller sig till dessa regler kan komma att tas bort.
Kommentarer:
Denna artikel är publicerad både här och på Yimby Göteborg, Yimby Uppsala och Yimby Stockholm.
Kommentarerna nedan är från alla dessa siter.
+1
Martin Ekdahl (26 Juni 2015 13:09):
Kan tyvärr inte vara med. Åker till Berlin och Hamburg. Men jag önskar er en lyckad Almedalsvecka!
+1
W Wallin (29 Juni 2015 18:30):
Har läst dagens agenda i Almedalen över de 8 seminarier, som hölls idag.
De som var närvarande och som var föredragshållare och deltagare är endast teoretiker, politiker, tjänstemän och övriga som bara kan teoretiskt kan tala om bostadsbyggande.
Ingen har någon erfarenhet av att driva byggbolag, en var inbjuden från NCC, men vi kan inte tänka oss att denne har varit ute på en arbetsplats och snickrat, grävt eller drivit byggprojekt i sin helhet.
Politiker står på led och skriker högt att "Nu skall "Vi" bygga 200 000 bostäder till 2020". Ingen har däremot talat om vem eller vila "Vi" är.
Man tala om bostadsbyggande som om det var ett infrastrukturellt bygge. För alla.
Bostadsbyggnation är och har alltid varit att producera attraktiva produkter, som byggbolag, för att därefter avyttra dem, som hyres eller ägande produkt, till sina kunder.
Bostaden är belastad med en kostnad, som är i storlek till utförande, storlek, läge och kvalité. Kunden betalar utifrån prissättning, som byggbolaget vill ha. Dagens bostadsbyggande har en ytterst begränsad skara byggherrar, som har möjlighet att sätta de pris, som gör att vinsten blir maximerad.
Hade vi däremot en process där kommunen har krav på sig att ta fram byggbar mark, för bostadsproduktion, eller andra ändamål och byggherren endast behövde ansöka om bygglov för sin exploatering, skulle utbudet motsvara behovet.
Då skulle vi ha en bostadsproduktion, som först och främst liknade alla andra länder. Vidare skulle de då bli möjligt, för alla andra byggbolag, att direkt ansöka om bygglov och starta sitt bygge, vad de än har för produkt.
De bostadssökande skulle då ha möjlighet att välja bostad, utifrån sin ekonomiska och sociala situation. Även under hela livslängden, eftersom livet varierar med barn, skilsmässa, ensamstående och alla andra sociala tillfällen, man genomgår i en livscykel.
Dagens statiska bostadsproduktion, är en upprepning av gårdagens "Miljonprogram", men nu till betydligt högre kostnad, än ursprunget en gång hade.
Dagens bostäder är statiska och kan endast mot höga kostnader ändras, renoveras eller underhållas. Ingen vet idag vad framtiden har med sig av uppfinningar, nya energikällor, miljölösningar eller andra framtida produkter.
Byggde man istället mindre byggnader, i trä, skulle de vara mycket lättare att ändra, renovera och underhålla, än de bostäder man idag bygger, i tunga betongblock, som producerats i Polen, Lettland eller annat land och transporteras långa vägar, för att sättas upp i Göteborg.

Ingen av alla de, som blir drabbade av den höga boende kostnaden har yttrat sig över miljöslöseriet, den höga energikostnad, höga bostadspris eller något annat i dagens betong Miljonprograms byggen, konstigt tycker undertecknad. Politiker skulle kanske ta åt sig flera argument.
W Wallin
FÖLJ OSS
Följ oss på twitter Gå med i YIMBY:s facebook-grupp Prenumerera på yimby:s RSS-feed

Om du stöder våra idéer, kom med bland YIMBY Malmö:s medlemmar. Det tar bara ett par minuter och kostar inget.

OM YIMBY
YIMBY Malmö är ett partipolitiskt obundet nätverk öppet för alla stadsvänner.

Vi vill att Malmö skall växa och utvecklas. Och vi vill att staden skall växa på rätt sätt. Vi vill ha mer tät blandstad - inte gles bilstad. Vi vill ha fler dynamiska levande stadsdelar - inte isolerade bostadsområden.

Tät blandstad är oerhört attraktiv, den ger ökad ekonomisk dynamik, den är gång-, cykel- och kollektivtrafikvänlig, den ger minskad bilism och den skyddar värdefull odlingsmark på landet från exploatering.

Trots det fortsätter man bygga likriktade, glesa och trista bostadsöar som kräver ekonomisk och ekologiskt kostsam bilanvändning. Här finns uppenbarligen ett fel som måste rättas till.

YIMBY Malmö vill vara en positiv röst i stadsbyggnadsdebatten. En röst som istället för att säga nej istället säger ja. Och när utvecklingen går åt fel håll så presenterar vi ett alternativ istället. YIMBY ser inte stadens utveckling som ett problem, utan som en möjlighet. Vi bejakar att staden växer. Vi blir glada över att få nya grannar och mer av den stad som vi vill bo i.

YIMBY Malmö vill också att arkitekturen skall återfå sin förlorade roll i staden. Byggnader måste få synas och avspegla intressant och utmanade arkitektur.

YIMBY MALMÖ PÅ TWITTER
 Twitter
 
...

Spamanvändare?
15 December 2021 13:42 av Erik Westberg
Gratis illustrationsprogram?
11 Mars 2020 04:44 av Huai Chuan